Translate

2014-05-12

Neurologinen kontrolli

Hetikohta syntymäpäivän jälkeen oli myös aika mennä tapaamaan lastenneurologia ja saada ulkopuolisen näkemys Pojan kehityksestä. Itse olin sitä mieltä, että Poika oli kehittynyt ikätasonsa mukaisesti. Hieman hän oli isosiskoaan jäljessä, mutta eiväthän lapset muutenkaan kehity samaa tahtia, vaikka terveitä olisivatkin. Olisi kiinnostavaa saada tietää ammattilaisen näkemys Pojan taidoista ja samalla tietysti mietin, näkisikö lääkäri lapsessamme jotain sellaista, mitä me emme.

Lastenneurologi oli huolellisesti tutustunut Pojan aikaisempaan sairaushistoriaan ja teki tarkentavia kysymyksiä samalla kun hän tarkkaili lattialla leikkivää lasta. Poika alkuun hieman arasteli lähteä kauemmas luotani, mutta pienen houkuttelun jälkeen hän suostui myös lääkärin kanssa katselemaan leluja ja tarttumaan esineisiin.

Lääkäri kysyi varovasti, joko Poika yritti nousta ylös tukea pitkin ja ylpeänä kerroin, että kyllä hän jo seisoskeli ja vieraatkin otti syntymäpäivänään taaperokärryn kanssa vastaan. Lääkäri kertoi olevansa hämmentynyt Pojan kehityksestä. Hän oli papereita lukiessaan ja sydänvian vakavuutta miettiessään valmistautunut siihen, että Pojan kehitys olisi ainakin jonkun verran jäljessä ja sanoi jo miettineensä, miten hän kertoisi minulle, että se on aivan normaalia tällaisen sydänvian omaavalle lapselle ja kuinka Poika ajan kuluessa saavuttaisi muita ikäisiään kehityksessä, mutta nyt hänen ei tarvinnutkaan. Lääkäri sanoi ääneen sen, mitä mieltä olin ollut jo etukäteen - Poika oli hämmästyttävä lapsi, josta ei ulospäin näkynyt, millaisia vaikeuksia hän ensimmäisenä elivuotenaan oli kohdannut.

Kehityksestä ei ollut huolta, eikä hän suositellut tässä kohtaa mitään tarkempia pään kuvauksia, eikä jatkotutkimuksia minkään syndroomankaan suhteen, koska turha sellaisia oli tässä kohtaa kaivella, kun mitään viitteitä neurologisiin ongelmiin ei ollut.

Lastenneurologi oli sitä mieltä, että Poika ei tarvinnut nyt sen enempää neurologista seurantaa, mutta vuoden päästä voitaisiin tehdä rutiininomainen kehitysseurantakontrolli. Jos silloinkaan ei mitään ongelmia ilmenisi, seurantaa ei hänen puolestaan tarvitsisi tehdä. Hyvien uutisten kanssa oli mukava poistua vastaanotolta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti